måndag, 04 februari 2019 18:46

Köphjälp för segel

Det är mycket att tänka på när man skall köpa segel, i vår köphjälp hittar du råd och tips

Published in Användarguider
tisdag, 27 november 2018 18:58

Seldén Segelintag för Fullattor

Vi använder oftast Rutgersons trycktravare i våra fullattestorsegel. Om du har en Seldén mast med D eller E profil och ett svart fjärdrande segelintag behöver du oftast byta det för att travaren skall gå förbi.

Published in Användarguider

Rätt montering av lattorna är en förutsättning för att seglet skall  fungera bra och att lattorna skall stanna i sina fickor. Utseendet på lattfickorna kan variera något beroende på seglet men principen är densamma.  Väl monterade skall lattorna vara tillräckligt sträckta för att sträcka ut seglet utan rynkor. 

Published in Användarguider
måndag, 26 november 2018 19:49

Stackpack -Användarguide

Rätt använt skyddar det seglet mot solens skadliga UV-strålar. Doyles Stackpack är framtaget för att du ska få bästa skydd och enkel hantering samt skydd mot smuts och väta. Stackpacken erbjuder bästa möjliga ventilation av seglet men vid all inpackning av fuktiga segel finns risk för mögelbildning. Var därför extra noggrann då seglet beslås i fuktigt skick. Precis som segel påverkas kapellduk av UV-strålar, som bryter ner alla material. Om seglet inte används under längre tid rekommenderar vi att ta ner segel och kapell och förvara dessa under däck.

Published in Användarguider

Doyle Sails Sverige

Doyle Sails Sverige är familjeföretaget med stark uppbackning av globala resurser. Vi erbjuder alla typer av segel och service samt garantiarbeten oavsett vart dina Doyle segel är inköpta, vår garanti gäller på alla Doyle loft Världen över. Vill du läsa mer om Doyles Globala arbete skall du besöka Doylesails internationella hemsida,

22 januari 2019
22 januari 2019
22 januari 2019
22 januari 2019