Doyle Sails

Doyle Sails

lördag, 24 november 2018 10:54

SEGELDUK -Ett föredrag

Varför inte smita från julstöket en stund och prata segel istället? Den senaste tiden har vi fått mycket frågor om olika segeldukar och vi tänkte att det kanske är dags för en riktig djupdykning. 

måndag, 21 januari 2019 10:09

Ett föredrag om långsegling

Onsdagen den 23:e Januari kör vi en specialföreläsning om långsegling på önskemål från Oceanseglarklubben

onsdag, 12 december 2018 14:36

Segelduk -Förklarat

För den vanlige seglaren har det blivit allt svårare att förstå skillnaden mellan olika segeldukar. Här försöker vi reda ut begereppen

onsdag, 05 december 2018 06:59

Bomkapell -Användarguide

Doyles bomkapell är framtaget för att du ska få bästa skydd och enkel hantering samt skydd mot smuts och väta. Doyles bomkapell erbjuder bästa möjliga ventilation av seglet men vid all inpackning av fuktiga segel finns risk för mögelbildning.

söndag, 02 december 2018 15:23

Rullkapell -Användarguide

. Doyles rullkapell är utvecklat under många år för att ge bästa skydd och enkel hantering. Rullkapell är ett komplement eller alternativ till på seglet fast monterat UV-skydd.  Rullkapellet erbjuder överlägset skydd mot smuts och väta, vid all inrullning av fuktiga segel finns risk för mögelbildning. 

fredag, 30 november 2018 15:05

Optimistjolle trim 2018-19

Uppdaterad trimguide för Optimistjolle 2018/19

 

tisdag, 27 november 2018 18:58

Seldén Segelintag för Fullattor

Vi använder oftast Rutgersons trycktravare i våra fullattestorsegel. Om du har en Seldén mast med D eller E profil och ett svart fjärdrande segelintag behöver du oftast byta det för att travaren skall gå förbi.

Rätt montering av lattorna är en förutsättning för att seglet skall  fungera bra och att lattorna skall stanna i sina fickor. Utseendet på lattfickorna kan variera något beroende på seglet men principen är densamma.  Väl monterade skall lattorna vara tillräckligt sträckta för att sträcka ut seglet utan rynkor. 

tisdag, 27 november 2018 14:22

Segeltrim -Snabbguide till bra segling

Det går inte få båten att segla bra om inte riggen är rätt inställd. Innan du ger dig ut på vattnet måste du:

måndag, 26 november 2018 19:49

Stackpack -Användarguide

Rätt använt skyddar det seglet mot solens skadliga UV-strålar. Doyles Stackpack är framtaget för att du ska få bästa skydd och enkel hantering samt skydd mot smuts och väta. Stackpacken erbjuder bästa möjliga ventilation av seglet men vid all inpackning av fuktiga segel finns risk för mögelbildning. Var därför extra noggrann då seglet beslås i fuktigt skick. Precis som segel påverkas kapellduk av UV-strålar, som bryter ner alla material. Om seglet inte används under längre tid rekommenderar vi att ta ner segel och kapell och förvara dessa under däck.

Sida 1 av 2

Doyle Sails Sverige

Doyle Sails Sverige är familjeföretaget med stark uppbackning av globala resurser. Vi erbjuder alla typer av segel och service samt garantiarbeten oavsett vart dina Doyle segel är inköpta, vår garanti gäller på alla Doyle loft Världen över. Vill du läsa mer om Doyles Globala arbete skall du besöka Doylesails internationella hemsida,