Om Oss På Doyle Sails

Lokalt och Globalt

anarchy6.jpg

Vi är segelmakare med en passion för segel

Vi önskar att alla fick uppleva känslan av att hissa ett helt nytt Doyle Segel. Samtidigt vet vi att ett nytt segel inte är lösningen på alla problem. Därför anstränger vi oss för att hitta rätt lösning för dig, reparation, recut eller annan anpassnig. Svenska Doyle drivs som ett familjeföretag, vi har under 30 år seglat och arbetat i Svenskt föreningsliv och är väl förtrogna med de utmaningar som möter seglaren. Tillsammand med Globala Doyle är närheten till världens största evenemang så som Americas Cup och VOR påtaglig, därför kan vi med självförtroende erbjuda dig segel från Optimist till Superyacht.

Alla är lika välkommna till Doyle Sails

Kom till Doyle Sails

Oavsett om du ska köpa nya segel eller behöver reparera dina gamla är det alltid en bra idée att komma till loftet. Det är bra genom att se dina segel som vi kan ge en ärlig bild av vilka åtgerder som är rätt för dig.

Öppna karta i Google maps -->

Öppettider
Vi har fasta öppettider för drop in, ibland behöver vi dock avsätta mer tid för just dig och då rekomenderar vi att du bokar en tid. tel: 010-207 90 90

Öppettider:
Nya tider kräver ändrade öppettider, därför ändrar vi våra öppettider från drop in till tidsbokning.

Du kan boka din tid på tel: 010-207 90 90

Växeln är öppen kl 9-17 helgfria vardagar

(avvikelser kan förekomma i samband med helgdagar)
Varför välja Doyle Sails?

Vi säljer inget vi inte själva använder

Service

Vi gör vårat yttersta för att hitta rätt lösning för dig, reparation, recut eller nytt segel

Material

Vi tror på bättre segelduk för att din investering skall vara länge. "Segel som håller dubbelt så länge kostar hälften så mycket" 

Design

Vår designavdelning har en mycket bred erfarenhet av segeldesign kombinerat med spjutspetskompetens från högprofilerade projekt

Kompetens

Våra segelmakare har en djup förståelse för hur segel fungerar, med erfarenhet från stort och smått. 

Doyle Standard

-"Segel som håller dubbelt så länge kostar hälften så mycket"

Det är en slogan som Doyle levt med i snart 40 år, och det gäller fortfarande.

Vi sparar inte på material för att slutpriset skall bli lång. Vi väljer bra segelduk för att du skall bli nöjd med ditt nya segel.

Doyle står för spjutspets teknik och uppfinningsrikedom, Doyle Sails grundades av Robbie Doyle 1982 och fått ett rykte om att sy snabba segel och ha nöjda kunder. Allting vi gör börjar med dig som kund och vår uppgift att förse dig med segel av högsta kvalité och service. Vi jobbar hårt för att tillfredsställa dina behov oavsett om det gäller en jolle eller superyacht. Vill vinna kappseglingar, cruisingsegla säkert eller bara njuta mer av din båt så ska du komma till Doyle

Science. Style. Stamina.

Hos Doyle jobbar 560 segelmakare fördelade på 50 loft som alla delar en passion till segel. Vårat nätverk växer fortfarande och vi jobbar hårt för att uppfylla vårat ethos ”Globala ledare och lokal experter”. I vårat globala nätverk runt om i välden finns segelmakare som är redo att hjälpa dig med segelval och underhåll. 

"Why is a Little Loft Making All Those 'Big Name' Sailmakers so Uneasy?”

Det var titeln på en artickel 1983 i SAIL Magazine. Doyle hade etablerats bara ett år tidigare av Robbie Doyle i den lilla staden Marblehead, Massachusetts. Som en ivrig seglare, just utexaminerad från Harvard i Applied Physics med intresse för vind, vågor och vatten drevs han mot segelmakeriet. Genom att bryta ner arbetet till en vetenskap och studerade former och laster kunde han fastställa vad som var effektivast från en ingenjörs perspektiv. Där efter skapade han dator renderingar av processen och börja skära segel med laser istället för dåtidens handskärning. Robbie utvecklade nya tekniker som låter lite tråkiga idag men som var banbrytande på den tiden.

img_9101_cut.png

Doyle Sails Sverige

Doyle Sails Sverige är familjeföretaget med stark uppbackning av globala resurser. Vi erbjuder alla typer av segel och service samt garantiarbeten oavsett vart dina Doyle segel är inköpta, vår garanti gäller på alla Doyle loft Världen över. Vill du läsa mer om Doyles Globala arbete skall du besöka Doylesails internationella hemsida,

22 januari 2019
22 januari 2019
22 januari 2019
22 januari 2019