Användarguider

Användarguider (7)

måndag, 04 februari 2019 18:46

Köphjälp för segel

Written by

Det är mycket att tänka på när man skall köpa segel, i vår köphjälp hittar du råd och tips

onsdag, 23 januari 2019 14:38

Segeltips för långseglare

Written by

Ändlösa dagar av obruten horisont, paradisöar, naturupplevelser och strapatser. Oavsett vad som lockar är det vår bild att intresset för att ge sig av på långsegling ökar.

onsdag, 05 december 2018 06:59

Bomkapell -Användarguide

Written by

Doyles bomkapell är framtaget för att du ska få bästa skydd och enkel hantering samt skydd mot smuts och väta. Doyles bomkapell erbjuder bästa möjliga ventilation av seglet men vid all inpackning av fuktiga segel finns risk för mögelbildning.

söndag, 02 december 2018 15:23

Rullkapell -Användarguide

Written by

. Doyles rullkapell är utvecklat under många år för att ge bästa skydd och enkel hantering. Rullkapell är ett komplement eller alternativ till på seglet fast monterat UV-skydd.  Rullkapellet erbjuder överlägset skydd mot smuts och väta, vid all inrullning av fuktiga segel finns risk för mögelbildning. 

tisdag, 27 november 2018 18:58

Seldén Segelintag för Fullattor

Written by

Vi använder oftast Rutgersons trycktravare i våra fullattestorsegel. Om du har en Seldén mast med D eller E profil och ett svart fjärdrande segelintag behöver du oftast byta det för att travaren skall gå förbi.

tisdag, 27 november 2018 14:58

Lattfickor med Kardborrelåsning -Användarguide

Written by

Rätt montering av lattorna är en förutsättning för att seglet skall  fungera bra och att lattorna skall stanna i sina fickor. Utseendet på lattfickorna kan variera något beroende på seglet men principen är densamma.  Väl monterade skall lattorna vara tillräckligt sträckta för att sträcka ut seglet utan rynkor. 

måndag, 26 november 2018 19:49

Stackpack -Användarguide

Written by

Rätt använt skyddar det seglet mot solens skadliga UV-strålar. Doyles Stackpack är framtaget för att du ska få bästa skydd och enkel hantering samt skydd mot smuts och väta. Stackpacken erbjuder bästa möjliga ventilation av seglet men vid all inpackning av fuktiga segel finns risk för mögelbildning. Var därför extra noggrann då seglet beslås i fuktigt skick. Precis som segel påverkas kapellduk av UV-strålar, som bryter ner alla material. Om seglet inte används under längre tid rekommenderar vi att ta ner segel och kapell och förvara dessa under däck.

Doyle Sails Sverige

Doyle Sails Sverige är familjeföretaget med stark uppbackning av globala resurser. Vi erbjuder alla typer av segel och service samt garantiarbeten oavsett vart dina Doyle segel är inköpta, vår garanti gäller på alla Doyle loft Världen över. Vill du läsa mer om Doyles Globala arbete skall du besöka Doylesails internationella hemsida,

22 januari 2019
22 januari 2019
22 januari 2019
22 januari 2019